Nová revize přístrojů EMSzero Professional 5v1 2024, 5000W, Luxury Gold

Upozorňujeme zákazníky, že při nové revizi 8/2024 přístrojů EMSzero Professional 5v1 2024, 5000W je pro bezproblémový chod nutné mít jistič minimálně o kapacitě 20A. 

Co se může stát když nemám 20A, ale pouze klasický 16A jistič

  • Nestane se nic, přístroj vám bude standardně fungovat, avšak při jeho každém zapojení do zásuvky vám může jistič spadnout, stačí jej opět znovu nahodit a přístroj pojede standardně. 

Je náročné vyměnit 16A jistič za  min. 20A

  • Není to obtížné, jedná se o poměrně rychlí zákrok elektrikáře - práce zhruba do 5-10 minut. 

Jak je to nákladné vyměnit jistič ? 

  • Samotný jistič stojí do 500,-Kč, avšak záleží kolik si naúčtuje elektrikář - to může být v závislosti na vaši lokalitě různé - někde 500 Kč za práci, někde 1500 Kč + cesta. 

Když vyměním jistič bude vše fungovat normálně ? 

  • Ano, novou revizi přístrojů jsme zkoušeli provozovat na klasické elektrické síti jistící 16A jistič i v okruhu sítě 20A jističe. Výsledkem bylo, že při každém opětovném zapojení po nějaké době okruh se 16A jističem vypadl a bylo jej nutné znovu je nahodit. U 20A okruhu k žádným výpadkům nedocházelo. 

Pokud bude na okruhu s novým jističem více spotřebičů, co mám dělat ? 

  • Zkontrolujte odběrnou část ostatních spotřebičů. V případě že využíváte více spotřebičů na okruhu kde budete provozovat EMSzero, pak doporučujeme zvolit silnější jistič než-li je 20A. V takovém případě elektrikáře nechte zkontrolovat i proudový chránič a popřípadě zajistit i jeho výměnu za silnější. Proudový chránič musí být vždy vyšší než jistič. Například jistič bude mít 25A proudový chránič by měl mít 32A - v takovémto případě investice do jističe i proudového chrániče bude maximálně 1000 Kč. Existuje více druhů jističů i proudových chráničů včetně jejich kombinace. 

 

Pokud si pokládáte otázku proč k úpravě došlo a z jakého důvodu. Odpověď je v celku jasná. Přístroje procházejí čtvrtletně revizemi a jsou v neustálém vývoji. Přístroje pracují na elektromagnetické bázi - k bezproblémovému chodu je nutné mít stabilní výkon sítě - proto přístroj při zapnutí kontroluje sílu napětí a v případě menšího jističe dojde k jeho přetížení a vyhození. Jakmile se kondenzátor "ohřeje" (dostane impuls-nabije se) Pak přístroj i v této síti dokáže pracovat i s 16A jističem, avšak je to velmi nekomfortní pro dlouhodobé používání. 

Momentálně máme skladem novou revizi přístrojů EMSzero Professional 5v1 2024

O budoucí revizi ostatních modelů a jejím využití na elektrickou síť budeme v tomto článku doplňovat.